Forum www.wetwroc.fora.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 kolo2 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ap




Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:00, 06 Sty 2012 Powrót do góry

czy grupy , ktore juz napisaly kolokwium moglyby napisac swoje pytanka??
dzieki!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
krzysia




Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 134 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 23:16, 06 Sty 2012 Powrót do góry

badanie bakterioskopowe
ocena swiezej ryby
sterylizaja
pasteryzacja i tyndalizacja
metody mrozenia
metody chlodzenia
dyktowala z glowy, moze na przyszly tydzien wydrukuja zestawy, a moze po prostu tak wyglada to kolo.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
natalia85




Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 127 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 12:20, 07 Sty 2012 Powrót do góry

a ma ktos materialy z wysokich temperatur, org wskaznikowych,srodkow konserwujacych i tego co bylo na ost cw czyli plesnie drozdze bakterie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
asatuk




Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 140 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:37, 07 Sty 2012 Powrót do góry

część materiałów jest na eduwecie w dziale dr Bystronia, ksero z org. wskażnkowych jest w bibliotece, nie mam pojećia czy jest coś z ostatniego ć (tego z pH, Eh i aktywnośći wodnej, ma ktoś cokolwiek na ten temat


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
danikkay




Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 386 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:18, 07 Sty 2012 Powrót do góry

A jakie jest hasło do tego działu?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
asatuk




Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 140 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:26, 07 Sty 2012 Powrót do góry

65210


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
danikkay




Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 386 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:32, 07 Sty 2012 Powrót do góry

Dzięki Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
ap




Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 146 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:37, 07 Sty 2012 Powrót do góry

a moze ktos wyslac na maila ta prezentacje lub skan z tych organizmow wskaznikowych?? bede b.wdzieczna


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
anja




Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 36 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:26, 10 Sty 2012 Powrót do góry

1. bad bakterioskopowe ryb
2. wpływ ph na drobnoustoje
3. bakteriocyny- definicja i podział
druga grupa miała aktywność wodną, żywność botulinogenną i co robi się z rybą u której wykryto anisakis


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Kman




Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 510 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:48, 10 Sty 2012 Powrót do góry

1. Zagrożenia chemiczne odnośnie ryb
2. Niazyna
3. Sterylizacja


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
gocha




Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 28 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:36, 10 Sty 2012 Powrót do góry

1.zagrożenia mikroboiologiczne - wymien i opisz (np.w jakich wodach wyst.-slodkie/slone itp..)
2.zywnosc botulinogenna-definicja ,przyklady, warunki jakie musza byc spelnione
3.czynniki wplywajace na mieso przechowywane w stanie zamrozonym


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Bąbel transkrypcyjny




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 37 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 20:41, 10 Sty 2012 Powrót do góry

1. Cechy świeżej ryby,
2. Nacięcia ryby,
3. Sterylizacja - opisać, rodzaje,
4. Pasteryzacja i tendylizacja,
5. Kw. benzoesowy,
6. Nizyna


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)