Forum www.wetwroc.fora.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 II Termin Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
David




Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 58 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: zza rogu
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:08, 11 Cze 2012 Powrót do góry

Jeśli ktoś jest zapisany na terminy czerwcowe, a nie da rady/nie pasuje to chętnie wpiszę się na miejsce bo cały czerwcowe terminy są obstawione i prof. nie będzie zwiększał liczebności na listach. Zainteresowani rezygnacją z czerwca proszę o info na pw lub tel. 696043709

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Willow




Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 40 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: zza winkla
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:53, 22 Cze 2012 Powrót do góry

Któś się może orientuje, na którą trza przychodzić na ten 2gi termin?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Ala88




Dołączył: 01 Lip 2011
Posty: 28 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 23:28, 22 Cze 2012 Powrót do góry

Mówił, że na 11.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
danikkay




Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 386 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:09, 24 Cze 2012 Powrót do góry

Hej!

Czy ktoś ze zdających jutro może się dowiedzieć na którą ma przyjść grupa wtorkowa? Wielkie dzięki Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
danikkay




Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 386 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:57, 25 Cze 2012 Powrót do góry

Hej! I jak tam dzisiaj? Jaka atmosfera? Jak przebiega egzamin? Jakie pytania? Podzielcie się proszę wrażeniami.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
iti




Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 106 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 15:09, 26 Cze 2012 Powrót do góry

Mój zestaw nr 120 (trochę pognieciony w rogu)
1. Ph a drobnoustroje
2. Elementy jakości mikrobiologicznej żywności
3. Marynaty smażone
4. Chłodzenie tuszek drobiowych

Pytania sąsiadów, które pamiętam
1. Czas jednej generacji bakterii (nie wiem czy tak brzmiało pytanie ale to było meritum)
2. Zanieczyszczenia warzyw
3. Wędzonki
4. Enterobacteriaceae w ocenie mikrobiologicznej żywności
5. Sprawdzanie jakości konserw
6. Metody modyfikowania aktywności wodnej
7. Toksyny gronkowcowe


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
iti




Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 106 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 15:17, 26 Cze 2012 Powrót do góry

1. Zasady dezynfekcji
2. Jakość mikrobiologiczna surowców pomocniczych
3. Jak solenie wpływa na bakterie wskaźnikowe bakterii
4. Marynaty pieczone


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
iti




Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 106 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 17:58, 26 Cze 2012 Powrót do góry

1.Promieniowanie jonizujace i utrwalanie żywności
2.Campylobacter
3.Kiełbasy drobiowe
4.Mikrobiologia kiełbas suszonych
5.Letalnosc pasteryzacji
6.Krzywe przeżycia
7.Yersinia
8.Teoria płotków
9.Konserwy pasteryzowane
10.Dym wędzarniczy
11.Konserwy spp
12.Produkty garmażeryjne mięsne
13. Faza stacjonarna


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Bąbel transkrypcyjny




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 37 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:25, 26 Cze 2012 Powrót do góry

Zestaw 16
1. Letalność w procesie pasteryzacji,
2. Ciepłooporność pałeczek Salmonella,
3. Higiena produkcji konserw sterylizowanych,
4. Kiełbasy dojrzewające.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Bąbel transkrypcyjny




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 37 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:53, 26 Cze 2012 Powrót do góry

Profesor zaczyna pytać codziennie od 11.00. Wchodzi się po 3 osoby. Losuje się zestawy i po przeczytaniu pytań można wyjść bez żadnych konsekwencji i zapisać się na termin wrześniowy, jeśli komuś nie siadły pytania. Co baaardzo odradzam, bo wszyscy, którzy zdecydowali się na zostanie ZDAŁY Smile)) Ważne, aby myśleć w miarę logicznie i coś próbować odpowiadać, nawet jeśli się nie za bardzo wie na dany temat. Atmosfera jest w miarę luźna. Profesor sporo żartuje;-p A jak odpowiedź idzie mozolnie to stara się podpowiadać. Na pytania można się przygotować na karteczkach. Przeciętnie 1 tura siedzi godzinę:-/

Powodzenia Wszystkim Zdającym! Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
bibi




Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 69 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 1:04, 27 Cze 2012 Powrót do góry

Mój zestaw, nie pamiętam który nr:

1. Chemiczne środki dezynfekcyjne, tu pytał o podział na grupy, ja powiedziałam cztery czyli chlorowe, jodowe, czwartorz.. i ługi to powiedział, że jest ich więcej i jakie to są.. pytał też o to ile czasu działają te związki na drobnoustroje, chodziło o to, że bardzo krótki jest kontakt
2. Wpływ różnych rodzajów suszenia na drobnoustroje chorobotwórcze i wskaźnikowe. Kazał zacząć od tego jakie są rodzaje suszenia, pytał na czym polega suszenie fluidyzacyjne, jaką wielkość, jak są zbudowane i jak działają suszarki rozpyłowe i gdzie jest wlot;)
3. Marynaty w żelatynie
4. Drób pieczony, tutaj pytał o zagrożenia, chodziło mu o to, że jeśli ta wysoka temp działa od razu to robi sie na zewnątrz kurczaczka skorupa, która chroni drobnoustr. wewnątrz dlatego trzeba stopniowo zwiększać temp. pieczenia

Ogólnie było przyjemnie, na koniec powiedział nam, że mógłby nas wszystkich oblać za naszą wiedzę ale zaliczył wszystkim na 3 Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
podziem




Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 19 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: szczecin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 20:27, 27 Cze 2012 Powrót do góry

Nie pamiętam numeru:
1. Listeria monocytogenes - występowanie i chorobotwórczość.
2. Pleśnienie kiełbas podrobowych.
3. Antagonizm międzybakteryjny.
4. Ocena mięsa ryb - tu chodziło jak szybko ocenić czy ryba jest świeża na holenderskiej 40. sekundowej aukcji ;] - chodzi o skrzela bo one pierwsze się psują ("Ryba psuje się od głowy")


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Łoła




Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 102 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 15:02, 30 Cze 2012 Powrót do góry

zestawu nie pamięta, a pytaniamiałem następujące :
1Yersinia ent..
2Czynniki wewnątrzśrodowiskowe warunkujące występowanie mikroflory
3Wędliny i kiełbasy podrobowe
4Ryby mrożone(dlaczego i których się nie mrozi)
Ogólnie bardzo przyjemnie,bez stresu Powodzenia!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
amm




Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 7 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:15, 30 Cze 2012 Powrót do góry

zestaw 100
1. B.cereus- występowanie, wpływ czynników fiz-chem;
2. Dodatni dynamizm;
3. Czynnik Perigo;
4. Autoliza mięsa ryb


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Agatha




Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 120 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wałbrzych / Wrocław
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 10:17, 03 Wrz 2012 Powrót do góry

Mam w tym miejscu prośbę do wszystkich zdających w najbliższym czasie, niech się dzielą pytaniami, wrażeniami i wszystkim co potrzebne Wink

Aha i czy ktoś wie o co chodzi z tymi marynatami, smażonymi, w żelatynie itd?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Agatha dnia Pon 13:38, 03 Wrz 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)